THE YOUNGSTER

THE YOUNGSTER

THE YOUNGSTER

THE YOUNGSTER

Innfødt, ung og håpefull. Unggutten Anker Frantzen vil bare surfe, og det er nettopp det han gjør. I episode 3 av Surfers of Lofoten møter gutten som droppet ut, kun for å droppe inn.

Produsert av: Mats Slaastad Birkelund
Presentert av: DNB

”Jeg har vært så heldig at jeg har vokst opp her. Så jeg startet å surfe da jeg var bitteliten,” forteller Anker Olsen Frantzen. Unggutten som selvsagt har den lokale spotten som sin favorittspot. Selv om han bare er 18 år gammel, har han nok av år i neoprendrakta allerede.

Som sønn av Tommy Olsen og Marion Frantzen, som driver Unstad Arctic Surf, kom surfing tidlig inn i livet til Anker. ”Jeg hadde egentlig ikke noe valg. Morsan og farsan hadde startet en surf camp. Da måtte jeg jo prøve å surfe,” sier Anker.

Siden den gang har det blitt mange timer i vannet, og nå vil ikke Anker annet enn å surfe. Det ser du alt om i episode 3. Full skjerm på, lyden på maks og få med deg The Youngster nå.

Hvem er egentlig Anker Frantzen?

Er det en du garantert møter på om du besøker Unstad er det Anker Frantzen. Født og oppvokst på bucket list-destinasjonen er han fast inventar i vannet. En lokal, slik ekte lokale skal være. Hyggelig, imøtekommende og alltid i godt humør. Og alltid klar for å surfe. At Anker ikke er som alle andre 18-åringer, ei heller alle andre surfere, finner du fort ut. Da han var 18 år gjorde han et drastisk og utradisjonelt valg for å få surfet mer. Anker droppet ut av skolen for å droppe mer inn i vannet.

Anker gjør det han liker best. Foto: Mats Slaastad Birkelund fra Surfers of Lofoten episode 3
Anker gjør det han liker best. Foto: Mats Slaastad Birkelund fra Surfers of Lofoten episode 3
En ekte lokal! Foto: Fra Surfers of Lofoten episode 3.
Bedre enn alt annet i livet. Foto: Mats Slaastad Birkelud.
Alltid på jakt.
Roadtrip blir det også tid til i episode 3 – The Youngster.

Surfers of Lofoten – En Birkelund Media og SurfNorge produksjon.

Surfers of Lofoten er et konsept og idé utviklet av Mats Slaastad Birkelund i Birkelund Media. Serien er støttet og med-produsert av SurfNorge og presenteres av DNB. Gjennom flere episoder vil dere bli kjent med de som ikke bare har Unstad som sin lokale bølge, men Lofoten som sitt hjem. Andre støttespillere er Surfshop.no, Asenne Surf Company, Arctic Coworking Lodge, SugarDaddies og Unstad Arctic Surf.

Stor takk til alle involverte. Massiv kred til alle lokale. Uten dere hadde ikke noe av dette vært mulig. Vil du lese mer om prosjektet, sjekk ut intervjuet med serieskaperen Mats Slaastad Birkelund her.

mjau.
Anker gir alt. Alltid. Nesten.
Hva fremtiden bringer? Mer av dette.
Henrik Bydal

Redaktør i SurfNorge, med tekst i blodet. Henrik skriver, utvikler konsepter, strategier, lager saker og fremfor alt, surfer.