Surfers of Lofoten – Episode 1
Surfers of Lofoten

FØRST PÅ UNSTAD

FØRST PÅ UNSTAD

FØRST PÅ UNSTAD

FØRST PÅ UNSTAD

Første episode av Surfers of Lofoten er endelig ute, og du kan se den her. Bli kjent med stedet og noen av de første som gjorde Unstad til sitt hjem. De som ble hekta. Dette er episode 1 – The first addicts.

Produsert av: Mats Slaastad Birkelund
Presentert av: DNB

I vår nye web-serie, Surfers of Lofoten, får du møte noen av de som surfet aktivt i Unstad først, de som flyttet hit tidlig og har vært med på reisen omtrent fra første padletak. De som kom, så, surfet og ble hekta. De som bare måtte ha mer av Unstad. Etter hvert som årene har gått har det blitt flere av dem, Unstad har blitt verdenskjent, men likevel er det bare et knippe mennesker som blir. Som er der uavhengig av hype, vær, oppmerksomhet og swell.

Guff opp lyden, få på full skjerm og trykk play. Og gled deg til å bli kjent med Surfers of Lofoten.

– Det var ganske vanskelig, for 15 år siden å forestille seg at surfing skulle bli slik en boom som det er blitt i dag, sier Mattias Hörnquist. For hvem kunne vel tenke seg til at en bygd med 14 innbyggere skulle bli den destinasjonen det er i dag?

I tillegg til Hörnquist kan du høre å Kristian Breivik fortelle om hvordan det det var å komme via gamleveien over fjellet og for første gang se Unstad fyre for fullt. Tommy Olsen snakker om å «sitte i glasshus» og hvordan surfing har tatt av. Hvordan utviklingen kan minne om California på 50-tallet. Hvor beinhardt, kaldt, miserabelt og jævlig det kan være. Hvor avhengig man kan bli av dette stedet.

Han kom i 2003 og bestemte seg for å bli. Mattias Hörnquist. Glad og lokal.
Han kom i 2003 og bestemte seg for å bli. Mattias Hörnquist. Glad og lokal.
Glad surfe-doku-debutant. Foto: Brynjar Tvedt.

Første episode er litt annerledes og handler om Unstad og de første folka. De andre episodene handler om én og én person.

– Første episode er faktisk litt annerledes enn de andre episodene. De andre episodene handler om én og én person. Første episode handler om Unstad og noen av de første som bosatte seg der kun for surfingens skyld, forteller regissør og filmskaper, Mats Slaastad Birkelund.

Sånn reiste Kristian Breivik rundt for å lete. Og han fant!

Surfers of Lofoten – En Birkelund Media og SurfNorge produksjon.

Surfers of Lofoten er et konsept og idé utviklet av Mats Slaastad Birkelund i Birkelund Media. Serien er støttet og med-produsert av SurfNorge og presenteres av DNB. Gjennom flere episoder vil dere bli kjent med de som ikke bare har Unstad som sin lokale bølge, men Lofoten som sitt hjem. Andre støttespillere er Surfshop.no, Asenne Surf Company, Arctic Coworking Lodge, SugarDaddies og Unstad Arctic Surf.

Stor takk til alle involverte. Massiv kred til alle lokale. Uten dere hadde ikke noe av dette vært mulig. Vil du lese mer om prosjektet, sjekk ut intervjuet med serieskaperen Mats Slaastad Birkelund her.

Henrik Bydal

Redaktør i SurfNorge, med tekst i blodet. Henrik skriver, utvikler konsepter, strategier, lager saker og fremfor alt, surfer.