SALTNWAX

SALTNWAX

SALTNWAX

SALTNWAX

Saltnwax, et designstudio og en kreativ plattform drevet av to kreative damer med hjertet i surf. Vi kunne ikke la være å grave dypere i hvem Saltnwax er. En annerledes unik look med tydelige røtter og inspirasjon fra surfing. 

Foto: Saltnwax
@ https://www.saltnwax.com/

Saltnwax eierne Camilla Monsen & Naomi Dalsbø
Saltnwax eierne Camilla Monsen & Naomi Dalsbø
Hva er Saltnwax?

Saltnwax er et designstudio og en kreativ plattform der vi jobber med forskjellige prosjekter innen foto, branding, web og design.

Her er utdrag fra vår webside:
“ We are two norwegian girls with creative minds and big ideas. Saltnwax is our studio and creative space where we dream, build, develope, share, inspire and connect. Join us and let’s make something new ”

Hvem er dere?

Naomi Dalsbø – 24 år – gift med Daniel – snart mor – selvlært
Camilla Monsen – 32 år – gift med Lars – mor til 3 – utdannet grafisk designer og fotograf

Vår historie begynte da vesle Naomi på 17 år reiste alene til Lofoten for å delta i Lofoten Masters – sin første surfekonkurranse. Hun kjente ingen, men hadde hørt om Camilla og Lars fra Stad. Vi møttes tilfeldig på stranda og siden den gang har vi delt hjem i tykt og tynt, surfet mange bølger og utviklet en stor felles interesse for kreative fag som foto og grafisk design.

Camilla tok oppdrag som freelancer og oppdaget fort at Naomi både hadde talent og interesse for fagene. Men å sette seg på skolebenken bare funker ikke for alle… så Camilla valgte å satse på Naomi og ta litt opplæring underveis . For ett år siden startet vi vårt eget designstuido saltnwax og er nå likeverdige partnere. Her er utdrag fra websida:

“ We are Naomi & Camilla; friends, neighbours and now business partners, We are as different as salt and wax, but need them both to score a perfect wave. We are mothers, freelancers, passionate surfers and creatives – who found our way into the wild west of Norway ; the remote peninsula called Stadlandet. Our studio is dedicated to lift up and engage likemined women like ourselves. If we put our experience, knowledge, talents and minds together – not even the sky would be our limit! “

Lidenskapen og interessen for surfing er den største grunnen til at vi begge har valgt å flytte til Stadlandet og etablere oss her

Lidenskapen og interessen for surfing er den største grunnen til at vi begge har valgt å flytte til Stadlandet og etablere oss her. Surfen er altså veldig viktig for oss begge. Naomi surfer longboard med stil og Camilla liker seg best på plankestumper med mye volum. Surfen var også en stor grunn for at vi i det hele tatt møttes og har kommet dit vi er idag. Så for oss er denne surf en grunnleggende faktor også i jobb og hverdagsliv.

Kidsa vokser opp i det rette element
Kidsa vokser opp i det rette element
Nødvendig kontorutstyr
Nødvendig kontorutstyr
Hvor vil dere med Saltnwax?

Skal man bo på en plass som dette og holde på med det man digger, må man brette opp arma og fikse seg sitt eget levebrød, med mindre man vil være stå i kassa på bunnpris eller bli snekker 😉 hehe.. De siste årene har det flyttet mange surfere hit og etablert seg.

Fellesnevneren for mange av oss er at vi driver med kreative fag, starter egne bedrifter og må være
oppfinnsomme. Dette inspirerer og motiverer. Det åpner flere dører og man kan samarbeide og spille på hverandre. Det er noe spesielt med å skape noe eget – noe vi kan være stolte av og noe vi kan leve av.

Saltnwax er definitivt lokalt forankra. Vi bruker vårt nettverk her først og fremst. Vi ønsker å gjøre oppdragene våre her, først og fremst.. Tro det eller ei men vi har et ganske stort markedspotensiale her ute. Kaldtvannsurf er eksotisk …og så har vi ganske fete backdrops! Vi vil gjerne trekke våre kunder og prosjekter, også internasjonalt.

Bølge i solnedgang
Bølge i solnedgang
En ny surfesjel på vei
En ny surfesjel på vei
Naomi bruker mye av livet i våtdrakt
Naomi bruker mye av livet i våtdrakt
Vi digger stilen deres, hvor får dere inspirasjon fra?

Takk!

Da vi begynte å gjøre prosjekter sammen oppdaget vi fort at vi har veldig forskjellig stil. Dette måtte vi lære oss å bruke til vår fordel, og det er sånn vi har funnet den visuelle retninga vi vil gå i, selv om man noen ganger må svelge et par kameler.

Regelen vi jobber etter er egentlig å ikke ha noen regel, men holde et åpent sinn, være ærlig i vårt visuelle uttrykk og stadig leke, forandre og tenke nytt. Stilen vi ønsker å ha skal ikke kunne kjennes igjen om et år… eller noe sånt =)

Vi lar oss helt klart inspirere mye av hav, bølger og surf – som også er stadig i forandring. Det vi har rundt oss og de vi har rundt oss. Her er mange spennende surfere og kreative folk! Instagram er også en medie vi henter mye inspirasjon fra og bruker veldig aktivt i vår markedsføring. Og SurfNorge har også mange fine og inspirerende artikler.

Surfer med stil
Surfer med stil
Øye for detaljer
Øye for detaljer
Longboardhimmelen finner du i Hoddevik
Longboardhimmelen finner du i Hoddevik

Highlights

Beachday

Jeff er en veldig bra fyr som vi har samarbeidet mye med. Han har inspirert mange med sin særegne surfestil og væremåte. Saltnwax og Beachday har gjort collabs fra første dag og vi deler blant annet kontorlokaler og showroom hos beachday i Leikanger. Vi har stor tro på beachday både som brand og shop – og vi har fått være med å lage store deler av beachday sitt varemerke som webside, produktbilder, markedsføring og branding.

@ https://www.beachday.no

Jeff aka Beachday
Jeff aka Beachday
Jacu

Alle elsker kaffe og vi elsker Jacu kaffebrenneri! Disse folka er en så herlig og har vært en stor faktor som har banet vei for oss karrieremessig. Med stor perfeksjonisme i sitt visuelle uttrykk og formidling har de lært oss masse og vi får stadig småoppdrag fra denne kanten. De er åpne, heier på oss og deler alt de har av kunnskap og nettverk – og det er ikke verdt lite!

Da vi startet saltnwax fikk vi ha en stor utstilling i deres lokaler. I dag drikker vi bare luksus kaffe og lager markedsmateriale for dem i form av bilder & film.

@ https://www.jacu.no/

Utstilling på Jacu med selebert besøk fra blant annet surfshop.no's Seamus Fox
Utstilling på Jacu med selebert besøk fra blant annet surfshop.no's Seamus Fox
Vegger fylt med surf
Vegger fylt med surf
Vannhusbok

Det er ikke alle prosjekter vi gjør som har en direkte inntekstgivende baktanke. Noen ting må vi gjøre for å pushe oss selv, kreativiteten vår, erfaring og nettverk.

Vi har begynt på et spennende prosjekt der vi har fått med oss en stjernerekke av kvinnelige nordiske fotografer som også surfer. Nå skal vi sammen lage et hardcover book magazine. Boka er forelæpig selvfinansiert og vi gjør jobben med layout, design, produksjon og noe innhold. Dette er en collab med @guroo, @runaandersen, @undanflykter, @lindseyis og @hellefrogner.

Følg med i Saltnwax sine kanaler for mer om dette!

Utdrag fra vannhusboken
Utdrag fra vannhusboken
Til slutt, hvordan forhold har dere til SurfNorge?

Vi surfer, vi bor i Norge og elsker surfemagasiner! Så selvfølgelig digger vi SurfNorge. Det er klart vi må støtte hverandre når vi deler samme lidenskap og marked. SurfNorge har helt klart vært med å bane vei for oss og vi ser på vårt forhold som verdifullt og viktig.

Besøk Saltnwax

Kom deg inn på https://www.saltnwax.com/ og følg de på @saltnwax

I have er det bølger, og smil
I have er det bølger, og smil
Saltnwax visittkort
Saltnwax visittkort
Camilla fanger havets øyeblikk
Camilla fanger havets øyeblikk
Naomi bak kamera, det finnes alltid motiver
Naomi bak kamera, det finnes alltid motiver
Girls night out
Girls night out
Glassfulle dager finnes det nok av på Stadlandet
Glassfulle dager finnes det nok av på Stadlandet
I'm out
I'm out
Heavy bølger på stad
Heavy bølger på stad
Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.