Surfebrett i en av Bondi's bakgårder
Surfebrett i en av Bondi's bakgårder

CLOTHING LINE

CLOTHING LINE

CLOTHING LINE

CLOTHING LINE

Thea Einarsson flytta til Australia i 2016 for å finne ut hvem hun var kunsterisk sett. Det endte opp med et billig Canon 550D og et bilde av surfebrett stående i en bakgård på Bondi Beach. Dette var starten på et nytt prosjekt og hennes dokumentarserie CLOTHING LINE.

Foto: Thea Einarsson

Fortell oss om bakgrunnen for bildet

Jeg flytta til Australia i litt under et år i 2016, og bildet er fra bakgården i huset jeg bodde i som lå to gater opp fra Bondi Beach. Jeg hadde forlatt alt hjemme for å dra på eventyr med ett stort mål: finne ut hvem jeg var kunstnerisk sett. Hvor i all verden hørte jeg hjemme og hvilke medie skulle jeg jobbe innenfor.

Før jeg dro hadde jeg raska med meg et ‘billig og brukt’ Canon 550D, og med null peil på kamerateknikk bestemte jeg meg for å ta en runde rundt i nabolaget og se om ikke jeg kunne ha et øye for fotografi.

Da jeg kom hjem og overførte bildene til macen hadde jeg allerede svaret på det store spørsmålet som jeg trodde skulle være nesten umulig å finne ut av. Surfebildet er det første bildet i den serien og aldri har jeg blitt så positivt overrasket over eget arbeid før.

Etter kun å ha rukket å bo utenlands i halvannen uke var jeg egentlig ferdig.

Thea Einarsson, fotograf og regissør
Thea Einarsson, fotograf og regissør
Modellene er Susanne Karin Moe & Nathan Kahungu
Modellene er Susanne Karin Moe & Nathan Kahungu
Surfer du?

Jeg vet jeg skal svare ja her, spesielt med tanke på at jeg bodde i Bondi men jeg er alt for redd for hai og havstrøm så der er jeg helt håpløs. Brettene på bildet tilhører de jeg bodde sammen med.

Lyden av skateboard har alltid kjentes trygt ut og minnet om sommer

Jeg har vokst opp med to brødre som skatet og vi spilte mye Tony Hawk etter skoletid. Lyden av skateboard har alltid kjentes trygt ut og minnet om sommer – pluss at jeg alltid har likt estetikken rundt hele den greia med brett. Som mange andre subgrupper er skate- og surfekulturen rimelig særegen visuelt sett, mye positive vibber og har grunnmur i tålmodighet, mengdetrening og talent.

Det er flere lag å utforske og det fascinerer meg, selv for en som står på utsiden og observerer. Så opplever jeg at de som står på brett og hvertfall de som har det som en livsstil ser verden på en litt annerledes måte. De legger merke til detaljer og ser verden eller havet som sin lekeplass.

Som fotograf elsker jeg detaljer og det er en stor del av min hverdag og kanskje grunnpilaren for min kjærligheten til foto. Fotografi er tidløst og det passer med følelsen man kan få på brett, du bare er.

Ready, set, shoot
Ready, set, shoot
Trives best bak linsa
Trives best bak linsa
Bildet trykket på genser og t-shirt
Bildet trykket på genser og t-shirt
CLOTHING LINE

Jeg har nylig sluppet en dokumentarserie på YouTube som følger reisen hvor jeg trykker surfebildet på klær. Et klesprosjekt og serie som fikk navnet Clothing Line. Til vanlig jobber som fotograf og regissør, men korona tvang meg til å tenke alternative måter å markedsføre bildene mine på da alt av jobber ble avlyst.

Ideen har blitt til realitet og 1. juni 2020 lanserte jeg webshopen. Den desidert vanskeligste jobben er å få dette til å selge, det er mye enklere å få applaus enn salg! Det jeg håper er at historien bak plagget kan være med å gjøre t-skjorta eller genseren hakket mer unik.

Kunst eller arbeid det ligger et hjerte bak er noe som appellerer sterkt hos meg og målet er å klare å oppnå det samme i eget materiale og uttrykk.

Dokumentarserien finnes her: www.theaeinarsson.com/documentary
Web shopen finnes her: www.theaeinarsson.com/online-store

Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.