Boretunet surf fest
Boretunet surf fest

BORETUNET SURF FEST 2021

Endelig er det klart igjen for Boretunet Surf Fest etter 2,5 års venting. Den planlagte surfefesten for 2020 ble utsatt og utsatt til ingen nytte. Nå er det nye og bedre tider. Dørene er åpne og vi er klare for å danse uten meteren i mente.

Tekst & foto: Ivar Vasstveit, André Gilje & Runa Andersen

Fest maskert som surfekonkurranse

Fredag 8. og lørdag 9. oktober er det klart for Boretunet Surf Fest igjen. Boretunet Surf Fest, en fest maskert som en surfekonkurranse.

Første utgave av longboardkonkurransen, som arrangeres av den svenske logfantasten Love Berggren i samarbeid med Boretunet, ble holdt i april 2019.

Grunnet en mye omtalt pandemi utgikk 2020-utgaven, men nå – omtrent to og et halvt år senere – er det endelig klart for en ny runde med herlig longboard-graps på Jæren.

– Forrige gang var helt fantastisk. Vi satser på at dette blir like bra, sa Love nylig, da han møtte opp i spikerteltet på Reve for å gi Reve Allstars-lytterne all juicen i forkant av årets arrangement.

Flere kvinner på longboard

Boretunet Surf Fest 2019 ble vunnet av Ludi du Toit fra Sør-Afrika og Runa Andersen fra trivelige Levanger.

Siden den gang har antallet kvinnelige longboardere på Jæren økt, noe Love er meget fornøyd med.

– At det er så mange damer som gjør det bra på longboard på Jæren er utrolig kjekt. Det gjør meg stolt å se, sier Love.

Fest og basar

Selv om Boretunet Surf Fest først og fremst er en longboard-konkurranse skal også en annen, svært viktig og prestisjefull konkurranse unnagjøres i samme slengen: Womp, stomp & chomp expression session.

En aldeles njudelig konkurranse hvor deltakerne blant annet belønnes fyrstelig for de verste wipeoutsene i de mest gruelige kostymene.

Vinner av konkurransen i 2019 var Eivind Lea, som dro på med en session i boardshorts i det iskalde vannet.

– Det var helt fantastisk. Eivind var rød som en laks i vannet, og vant konkurransen for den verste wipeouten, sier Love.

På kveldstid lørdag blir det fest i teltet ved Boretunet, hvor DJ-ene Prince Jerry, Kjetil og Simon samt Oslo-bandet Evig Ferie spiller opp til dans.

Evig Ferie

Hva mer skjer?

Spesifikk info om selve konkurransen finner du på facebook eventet som holdes oppdatert løpende her på Boretunet Surf Fests Facebook-side!

Lørdag kveld blir det live musikk og fest. Alle må ha billett og grønt koronapass. Billetter kan kjøpes på forhånd eller i resepsjonen på Boretunet.

Har du behov for overnatting? Ta kontakt med Boretunet.

Konsert? Yes, bandet Evig Ferie fra Oslo dukker opp.

Ikke minst, Stig fra Esso på voll leverer burger til nattmat etter konsert som alltid.

Bli med

Det hele skjer fra 8-10 Oktober og du finner alt av informasjon her.
Selve eventet skjer på Boretunet, mens konkurransen kjøres på den spotten som passer været best.

Kast deg rundt og book din billett ved å følge lenken over, dette blir rått!!!

Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.