Lofoten surf festival
Lofoten surf festival

BLESSED BE THE SURF

BLESSED BE THE SURF

BLESSED BE THE SURF

BLESSED BE THE SURF

LOFOTEN SURF FESTIVAL – EN PRAT MED PAVEN

Lofoten Surf Festival er ikke som andre festivaler. Her er dommerne paver, 5. plass kan være beste plassering, det styrtes Nordlandspils og du får ikke delta uten kostyme. Velkommen til festivalen som sender surpomper lukt til helvete og moroklumper direkte til himmels!

 Foto: Lofoten Surfsenter

Selv om alt kan skje når Lofoten Surf Festival går av stabelen, ryktes det at alle overlevde, det florerte av hangovers og at selv om bølgene kanskje ikke var så store så var humøret, kreativiteten og galskapen intakt. Vi tok en prat med pavefar sjøl, Kristian Breivik, om årets (om ikke menneskehetens) sjukeste surfefestival!

Kort oppsummert, hvordan gikk det?

Alle overlevde, muligens med litt hangover. Vi som dømmer (PAVENE) har jo direktelinje til vår herre og bestilte perfekte bølger, stort nok og glassy.

Ikke dårlig, hva er egentlig dette for et opplegg?

Festivalen arrangeres av Lofoten surfsenter og Frost surfboards. Det er en slags payback til det lokale surfmiljøet på tampen av sesongen som en takk for at vi delvis fyller opp stranda med kursdeltakere og utleie om sommeren. Det er også en god unnskyldning for en skikkelig fest, kle seg ut og ha det sinnsykt moro både i bølgene og på land.

Ikke noe for surpomper, altså?

Vi mener jo at det er mye av essensen i surfing er å ikke ta seg selv så seriøst, men ha det mest mulig gøy og sosialt. Alle som surfer MÅ kle seg ut, ha ett artistnavn og gjerne en performance.

The simpsons dukket også opp
The simpsons dukket også opp

Kreativitet er den hellige gral

Det deles ut premier i alskens kategorier og konkurransereglene er kanskje ikke de enkleste å forstå, men det er også noe av meningen. Logikk er oppskrytt, her er det frie tøyler både i vanns, til lands og i deltagernes sinn.

Hva synes du om årets deltagere?

Kreativiteten tok heilt av i år. Ekstremt gjennomført og mange hadde lagt ned mye jobb i kostymer og performance. Det er premier i 15-20 kategorier, alle er en vinner, alt fra lengste bølge, beste bad-ass, beste wipeout og masse masse mer.

Også er det en eller annen slags kombinert-konkurranse?

Festivalen har også en duo-athlon sykkel- og surfekonkurranse som er et svar på triathlonhysteriet som herjer landet. Her er det IKKE om å gjøre å komme først, men for eksempel nummer 5! Kompliserte greier.

Golden shower boy stikker av med sjefspremien!

Petter golden shower boy Gressmo stakk av med sjefspremien. En tur til J-bay med GOSURF. Marcus «Air Jordan of Unstad» Wegge stakk av med den prestisjetunge BEST SPIRIT AWARD og nytt brett fra Frostsurfboards.

Kvelden ble rundet av med verdensrekordforsøk i styrting av Nordlandspils, som ble vunnet av PapaGrande, Onkel Frost. Og selvfølgelig fest på det lokale grendehuset(med verdens beste utsikt) og full hållåis til de sene timer.

Vi er mer enn fornøyd og begynt prepping til neste års festival, sier Kristian «Onkel Frost» og resten av det fantastiske teamet. Schnakkast neste år!

Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.