Anker Frantzen nærmet seg toppen av pallen. Foto: Rasmus Brøgger / @rb_dk
Anker Frantzen nærmet seg toppen av pallen. Foto: Rasmus Brøgger / @rb_dk

MASTERS

MASTERS

MASTERS

MASTERS

Årets Lofoten Masters og andre stopp i Norgescupen er unnagjort. Med en mann på innsiden har vi æren av å by på en stemningsrapport fra Eivind Lea aka LEA Surf. Sjekk ut livet under Lofoten Masters og sjekk vinnerne her.

Live-dekning + foto: @lea_surfing
Andre foto: @rb_dk

Luca Guichard stakk av med seieren etter helt rå surfing. Foto: Rasmus Brøgger / @rb_dk
Luca Guichard stakk av med seieren etter helt rå surfing. Foto: Rasmus Brøgger / @rb_dk
Full fres fra fredag morgen.

Med fint swell i sikte startet konkurransen allerede fredag morgen med finaledag lørdag. Stedet? Selvfølgelig Unstad left. Hvorfor? Jo, som deltager ut utegående reporter og deltager Eivind Lea @lea_surfing Lørdag sa selv: Leften funker best nå.

Og når leften funker best, da er det ikke noe å lure på.

Stemning

Med parkeringa som stadion og surfekjerrer som tribune, benket folk seg opp i bagasjerommet for å følge surfinga på nært hold. For de som ikke hadde gleden av å ta turen, var det rigga til med live-stream, drone shots og full pakke. Vi var nok ikke aleine om å sitte hjemme foran skjerme og sikle på flere av setta som dro forbi.

Lørdag leverte Lofoten solskinn, surfing, style show og drama.

Guichard-show & nytt nivå blant kidsa

Landslagssurfer Luca Guichard gikk til slutt av med seieren etter å ha imponert stort fra første bølgetak. Rå surfing med kjappe turns og god utnyttelse av alle bølger. I finaleheatet klinka han til med en en score på hele 17,53!

Noen poeng bak fulgte lokale Anker Frantzen, som også er en av landslagsutøverne. Ryktene sier nivået på unge Frantzen og Mikael Brodschöll som vant junior virkelig har hevet seg. (Mikael knocka ut far sin i Open-klassen, så ja – et generasjonsskifte er på gang)

Blant jentene dro Camilla Pedersen hjem med gullet rundt halsen, fulgt av Ingeborg Sofie Nakken, Ine Haugen og Heidi Neerbye etter en tight og spennende finale.

Det var bare et problem, og det var 9 fot stort!

Det skortet heller ikke på drama i longboard-finalen. I god tro padlet Anker ut på en 8 fots soft-top og med ett så Unstad ut som en kaldtvannsversjon av California.

Det var bare et problem, og det var 9 fot stort! Brettet han så ut til å cruise mot gull på var for kort til å telle som longboard! Resultatet – ingen tellende score på bølgene, brettbytte og ødelagt rytme. Uflaks for den uheldige, men akk så talentfulle (og nyklipte) karen fra Unstad. Johan Edvardsen, Felix Golden og Robert Kleiven stakk hjem med velfortjent edelt metall i det som ble en bra surfet finale med mer action enn forventa!

Stor takk til Eivind Lea for innsatsen som live-reporter både i og mellom heat. Takk til dommerbua, arrangører, sponsorer, deltakere og alle dere andre.  Og sist, men ikke minst – gratulerer til alle vinnere og deltakere!

Victory! Foto: Rasmus Brøgger / @rb_dk
Victory! Foto: Rasmus Brøgger / @rb_dk
Bagasjeromview
Bagasjeromview
Frode Goa med en velfortjent 4-plass. Foto: Rasmus Brøgger / @rb_dk
Frode Goa med en velfortjent 4-plass. Foto: Rasmus Brøgger / @rb_dk
Resultater

Damer finale

 1. Camilla Pedersen – 7,43
 2. Ingeborg Sofie Nakken – 6,81
 3. Ine Haugen – 6,48
 4. Heidi Neerbye – 4,35

Herrer finale 

 1. Luca Guichard – 17,53
 2. Anker Frantzen – 13,16
 3. Lyle Meek – 12,14
 4. Frode Goa – 9,06

Junior

 1. Mikael Brodscholl – 12,78
 2. Silas Herman – 8,23
 3. Felix Golden – 7,11
 4. Alex Berg – 7,06

Longboard

 1. Johan Edvardsen – 6,40
 2. Felix Golden – 6,31
 3. Robert Kleiven – 3,01
 4. Anker Frantzen – 2,78
Sveis mot sveis - Anker & Brodscholl
Sveis mot sveis - Anker & Brodscholl
Luca regjerte
Luca regjerte
Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.