Kommahuset i Ervik
Kommahuset i Ervik

JURYEN

JURYEN

JURYEN

JURYEN

Én av kategoriene i sommerens fotokonkurranse blir valgt av en jury. Vi har valgt et panel med bred erfaring fra surfefoto. Her er noen av deres tanker om foto og surf

Foto: Saltnwax

On a mission
On a mission
Hva ser vi etter?

Originalitet
Komposisjon
Wow faktor
Farge, lys og eksponering
Unikhet
Tekniske ferdigheter
Kreativitet
Motiv

Bilder som omhandler temaet sommersurf. Tenk at bildet skal skille seg ut fra alle de innsendte. Det må ikke være en person som surfer, det kan like gjerne være et undervannsfoto tatt unnenfra med et brett over, en strandag med bølger, et dronefoto eller «bare» et stemningsbilde fra en parkeringsplass med en surfer i bakgrunnen i en saftig air.

Carlos
Carlos
Carlos

Carlos fra Spania har reist verden rundt med surfebrett og kamera, før han flyttet til Norge der han i dag jobber som fotograf og grafisk designer. Ved enhver anledning finner han veien til havet og bølgene.

Surf photography is a language, a very personal form of expression. It’s an area where there’s no written rules and you can be and express yourself as you are. To me surf photography means travels, floating endlessly, smiles, burnt eyes and wetsuit rashes.

It’s pretty much the same as surfing, but just changing the board for a camera and a pair of flippers. You are out there, you have to read the Ocean as if you were surfing, keep an eye here and another one there, timing, pressure and above all good times.

Lindsey

Lindsey fra Canada har lang erfaring som fotograf sammen med tvillingsøsteren. Sammen har de reist jorden rundt og jobbet med surfbrands som Roxy, Volcom og BIllabong. I dag bor Lindsey på Stadlandet og gjør levebrød av sin nye hobby: dronefotograf

My inspiration to shoot comes in waves and has been like that since I started. I can go months without picking up my camera or have months where the camera never leaves my side

Naomi Dalsbø, foto: Lindsey Bundschuh
Naomi Dalsbø, foto: Lindsey Bundschuh
Naomi

Naomi bor 3 minutter fra et av Norges beste beach breaks og bruker mer tid i vann enn på land – med longboardet sitt eller vannhuset. Når hun ikke surfer, jobber hun som fotograf for Saltnwax og passer på ca 500 sauer. Som vestlending setter hun pris på all slags vær og har en stor kreativ tilnærming til den norske surfescenen gjennom linsa.

Hvis du tror det er kaldt å surfe i Norge, har du ikke prøvd å ta bilder i det norske havet. Med vannhuset må man ofte ligge på innsiden og ta alle settene i hodet. Iskaldt vann renner nedover nakken og flusher hele drakta med jevne mellomrom. Men det er ikke før du mister følelsen i fingrene at du må kaste inn håndkle og svømme tilbake til stranda.

Morten Solberg og SurfySurf
Morten Solberg og SurfySurf
Morten

SurfNorges lengstlevende redaktør. Startet i 2012 som teknisk ansvarlig, og ble raskt en del av redaksjonen. Driver nå SurfNorge sammen med Henrik Bydal. Bor 40 min fra østlandets beste spot Saltstein. Prøver å få dyppa tærne i de fleste swellene som dukker opp, og er ellers å finne på Nøtterøy med familien.

Som redaktør i SurfNorge har jeg sett enormt mye bilder fra surfing i Norge opp gjennom. Fra ukjente fotografer som ender opp som kjente, til de garva fotografene som har det som yrke. For oss er det foto som former hvordan surfen i Norge ser ut. En artikkel er ikke det samme ute bildene og fotografen som skaper stemninga. 

Å surfe for meg handler om opplevelse, avkobling og glede. Jeg gleder meg like mye hver gang jeg skal surfe. Skal jeg opp tidlig sover jeg dårlig. Gleden over å surfe med gode venner, samholdet, stoken over å snakke om bølgen som nettopp ble tatt eller mimre om sessions man har hatt. Jeg blir aldri lei, det er alltid noe nytt å lære og oppleve.

Foto: Saltnwax & Carlos Rollan
Foto: Saltnwax & Carlos Rollan
Lyset gjør mye
Lyset gjør mye
Delta i konkurransen

Vi kårer to vinnere: juryens utvalgte + folkets favoritt – som kan vente seg fete premier fra NorrønaBoretunetDB (Douchebags/Dbjourney)Saltnwax og Kommahuset.

Send ditt bidrag til[email protected]
Sjekk ut mer detaljer om konkurransen her!

Vær klar til å klikke på avløseren når bølgene kommer!

Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.