Norgescup på Jæren - Foto: Sigve Brochmann Rasmussen

NM 2020

NM 2020

NM 2020

NM 2020

Helgen 23-25. oktober er det duket for Norgesmesterskap i surfing på Jæren. For første gang deles det ut kongepokal til vinnerne! Deltakere fra hele landet inviteres til å pakke surfebrett, våtdrakt og konkurranseinstinkt for å delta på mesterskapet i bølgesurfing. 

Pressemelding Brettforbundet

Solnedgang og fortsatt liv - Foto: Ivar Vasstveit
Solnedgang og fortsatt liv - Foto: Ivar Vasstveit
Et håp om bølger og god stemning

I år arrangeres NM av Jæren Surf av Bore Surfklubb, en nyetablert klubb organisert under Brettforbundet og NIF.

Lederen av Bore Surfklubb, Ingeborg Sofie Nakken, ser fram til en helg fylt med bølger og god stemning på Jæren.

Vi satser på at værgudene spiller på vår side og at helgen blir gjennomført i god stil.

Frivilligheten seirer, igjen

Det er nemlig en god dose dugnadsånd som skal til for at konkurransen kan avholdes. Med lite midler til rådighet, er det frivillighetsarbeid fra miljøet og styret, gavmilde sponsorer og økonomisk støtte fra Brettforbundet som har gjort sitt til at NM 2020 blir muliggjort.

Nakken håper at mesterskapet vil skape blest rundt klubben og sporten generelt slik at flere medlemmer ønsker å knytte seg til Bore Surfklubb.

«Vi har spennende planer for fremtiden som å skaffe klubbhus for medlemmer, innføre surfing som fag på skolen og bygging av skatebowl for å nevne noe. Vi er derfor avhengig av en større medlemsmasse og støtte fra lokalsamfunnet», forteller Nakken.

Konkurranseområdet Bore - Foto: Ivar Vasstveit
Konkurranseområdet Bore - Foto: Ivar Vasstveit
En perfekt destinasjon for et NM

Jæren er et trekkplaster for alle seriøse norske surfere. Med sin 70 km lange kystlinje er dette en av landets mest bølgerike strekninger med både høyre og venstrebølger, ”beachbreaks” og ”pointbreaks” med kun en kort kjøretur i mellom seg.

Dette gjør Jæren til et perfekt utgangspunkt for konkurranse for landets små og store surfere. Vind og bølgeforhold avgjør hvilken strand mesterskapet vil holdes, og en endelig beslutning vil bli tatt enten kvelden før eller samme dag.

De mest aktuelle strendene er Hellestø, Byberg, Sele, Bore, Steinen, Reve, Point Perfect (Skeie flyplass) eller Brusand.

Konkurransen er åpen for publikum både via Live Stream, slik at folk kan følge med fra sin egen sofakrok, og fra strandkanten.
Gjennom helgen regner arrangørene med at det vil komme rundt 600 tilskuere for å heie fram Norgesmesterne.

«Vi håper alle som kommer vil hjelpe til med å lage et flott arrangement, holde strendene rene og ta vare på Jærens unike naturmangfold», oppfordrer Nakken.

Konkurransen avsluttes lørdag 24. oktober med fest og premieutdeling hos Jæren Hotell på Bryne.

Ekstra stas for årets NM er at det vil bli utdelt kongepokal til vinnerne av de ulike klassene. Søndag er satt av til reservedag dersom det blir behov for det.

Mer info finner du her

Scores: https://liveheats.com/brettforbundetsurf
Event info: https://www.facebook.com/events/414050712910844
Jæren Surfklubb: https://www.facebook.com/jarensurfklubb

Konkurransebua - Foto: Kristine Tofte
Konkurransebua - Foto: Kristine Tofte
God stemning under konk på Saltstein i 2019. Foto: Morten Holbein
God stemning under konk på Saltstein i 2019. Foto: Morten Holbein
Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.