Folkets Favoritt – Under regnbuen

Under regnbuen. Surfer: Bjørnar Sæten, Fotograf: Emilie Risa Mong

Folket har talt, og folkets favoritt i sommerens fotokonkurranse er kåret. Emilie Risa Mong med bilde av Bjørnar Sæten surfende under regnbuen i Ervik. Premien – den nye fete surfebaggen fra DB, 3 netter på Kommahuset i Ervik for 5 personer og sitt bildet trykket i 70×50 av Saltnwax.

Gratulerer med seieren!!! Hvordan føles det å bli plukket ut blant folket?

– Det er jo helt villt! Det er jo superstas at folk har gått inn å stemt på mitt bilde, og bildet av Bjørnar! Jeg hadde jo egentlig ikke tenkt at jeg kom til å stikke av med seieren, siden det var så utrolig mange fine bilder, så dette var veldig overraskende og gøy!

Fortell litt om bildet, Emilie

– Bildet ble tatt med Gopro kamera en sommerdag i starten av august. Det var den villeste solnedgangen jeg har sett på lenge på Stad, med sterke fine farger, ut mot sjøen, og inn mot land var det mørkegrått med skyer, og så ut til at det skulle begynne å «bøtte» ned med regn.

Etterhvert som solen gikk mer og mer ned, kom den første regnbuen, og deretter en til – DOBBEL REGNBUE! Bjørnar som surfer kom mot meg og skulle gi meg en high five og bare masse god stemning i vannet, og da ble bildet tatt!

Hva er din relasjon til foto og surfing?

– Jeg begynte å surfe ganske ung, og det var i 2013 jeg først begynte å dra på turer. Da var jeg 15 år, så pappa tok meg med å kjørte meg rundt slik jeg skulle få surfet når jeg hadde fri.

Surfing har alltid vært min «freesone»

Senere hadde jeg en periode hvor jeg konkurrerte i juniorklassen. Det var frem til jeg var 18, og reiste rundt i verden å surfet. Surfing har alltid vært min «freesone», der alle tanker og alle plikter bare blir satt igjen på land, og jeg får påfyll av energi.

Etter videregående flyttet jeg til Ervik (Stad) og bodde der i 2,5 år for å surfe! Nå er det dessverre sånn at jeg måtte flytte til Bergen for å fokusere på studie, og sette surfen litt på pause, men jeg har bare ett år igjen, så blir det fulltid i vannet igjen!

Nå blir alle studiedager og lengre friperioder prioritert til å surfe, og jeg anbefaler ingen å flytte vekk fra surf hvis de er avhengig av å ha det i livet sitt hehe.

Angående foto, så er jeg helt nybegynner, og har nettopp begynt å ta i bruk et skikkelig kamera. Jeg syntes foto er svært spennende, noe jeg ønsker å bli flinkere til og satse litt på. Dette ga meg jo en kjempe boost! Gleder meg til å kapre flere øyeblikk, både på land og i vann!

Emilie Risa Mong, vinner av folkets favoritt
Emilie Risa Mong, vinner av folkets favoritt
Hvilket brett putter du i den nye surfebagen din, og hvem blir med på tur til Stad? 

– OHH! Jeg har brettene klare, og de skal få det sååå fint i den nye surfebagen! «Babyene» mine som jeg kaller bretta, er stasjonert hjemme utenom ett jeg har i Bergen som er mitt favoritt shortboard for øyeblikket. Det er et Lost Mayhem «Quiver Killer» 5´10.

Det gleder jeg meg til å putte i bagen! Hvem jeg skal ta med på tur med vet jeg ikke enda. Har ikke delt med folk hvem jeg skal ta med, men det blir i alle fall Bjørnar som var så flink å være modell på bildet og et par venner der surfestoken er høy!

Når vi først er i Ervik, er det vel ikke så mye annet enn surf vi bedriver dagene med, så da er det jo bare å finne de som ønsker, eller gira på å surfe hele dagen!

Bjørnar er stoka, jeg er stoka og dette blir et superfint studieavbrekk eventyr!

DB boardbag
DB boardbag
DB surfbag
Surffoto til print hos Saltnwax
Surffoto til print hos Saltnwax
3 netter for 5 i kommahuset i Ervik
3 netter for 5 i kommahuset i Ervik
Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.