Toes on edge – Valentin Launay

Toes on edge - Foto: Valentin Launay
Toes on edge - Foto: Valentin Launay

Vinneren av årets sommersurf fotokonkurranse og juryens utvalgte blant 197 bidrag er dette bildet. Toes on edge av Valentin Launay.

Valentin har her fanget Lové Berggren fra vannet en vindstille perfekt longboardsession.
Premiene – 3 dagers opphold på Boretunet med følge, full vinterpakke fra Norrøna med drakt, sko og hansker og i tillegg sitt bilde trykket i 70×50 av Saltnwax.

Gratulerer med å bli plukket ut av juryen med årets sommersurf!!! Hva føler du nå? Neida, joda..

Det føles utrolig kult ut, selv om det hadde vært kult å få folkets favoritt, så er det egentlig enda mer stas å vite at man har blitt stemt frem av juryen! Det var ikke enkelt å få tatt bilder av surf gjennom sommeren da det var så lite bølger, men vi fikk heldigvis tatt noe bilder på de beste dagene!

Fortell om bildet og bakgrunnen for det

Bildet ble tatt tidlig en vindstille morgen hvor det var varmt og var perfekte longboard forhold. Som vanlig så har jeg lagt Love (på bildet) bestemme hvor han vil surfe, og hengt meg på for å prøve å knippse noen bilder.

Tanken bak bildet var å få frem både stil og hvordan forholdene var. Veggen på bølgene den dagen gjorde at himmelen, brettet og kroppen reflekterte ned i vannet på en måte som man sjeldent opplever når man er ute og tar bilder på jæren.

Hva er din relasjon til foto og surfing?

– Jeg har hatt en interesse for surf og surf-fotografering veldig lenge, selv om jeg kanskje ikke har tatt bilder i så veldig lang tid. Helt siden jeg var liten så har jeg alltid sett på bilder i surf-magasiner og tenkt at jeg har lyst å ta slike bilder en gang, og nå har jeg endelig kommet meg inn i surf-foto verden.

Valentin himself. Foto: Camilla Andersen
Valentin himself. Foto: Camilla Andersen
Hva gjør du nå og i tiden fremover?

– Nå om dagen går det i det samme som vanlige, surfe så mye som mulig og ta så mye bilder i surfen som mulig. Akkurat nå er vi en gjeng på tur i Lofoten for å surfe og bli med på NM. Videre går turen sørover mot Portugal, så får vi se hva vinteren gir av bølger. Jeg håper i hvert fall på en bra sesong med masse swell!

Surf i sola. Foto: Valentin Launay
Surf i sola. Foto: Valentin Launay
Unstads myke og harde vegger. Foto: Valentin Launay
Unstads myke og harde vegger. Foto: Valentin Launay
Jærsk solnedgang. Foto: Valentin Launay
Jærsk solnedgang. Foto: Valentin Launay
Droneshot. Foto: Valentin Launay
Droneshot. Foto: Valentin Launay
Oransj hav. Foto: Valentin Launay
Oransj hav. Foto: Valentin Launay
Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.