Surfefotografen Carlos Rollan. Foto: Saltnwax
Surfefotografen Carlos Rollan. Foto: Saltnwax

SURFEFOTOGRAFEN

SURFEFOTOGRAFEN

SURFEFOTOGRAFEN

SURFEFOTOGRAFEN

Det er noe med lys som treffer vann. Et element som er i konstant bevegelse. Å være der i det rette øyeblikket. Vi har tatt en prat med våre eminente surfefotonerder og samarbeidspartnere i årets sommersurf konkurranse, Saltnwax.

Foto: Saltnwax

På land denne gangen, foto Lindsey Bundschuh
På land denne gangen, foto Lindsey Bundschuh

Jentene bak det kreative kollektivet Saltnwax møter alltid på det samme dilemmaet når bølgene ruller innover Stadlandet.

– Når våre to største lidenskaper kolliderer, kan det enten bli magi eller fullstendig fiasko. Vi rigger vannhuset og sloss oss gjennom brytende bølger til vi endelig er ute i lineupen og lyset forsvinner. Så svømmer vi tilbake til land, bytter til surfebrett og padler ut igjen – skyene sprekker opp og vi vitner den mest fantastiske solnedgang. Tenk om vi hadde valgt motsatt.

Men når magien først inntreffer, er det ingen annen plass enn bak kamera Saltnwax -jentene ønsker å være.

Når våre to største lidenskaper kolliderer, kan det enten bli magi eller fullstendig fiasko

Fotografen er sjef, foto: Carlos Rollan
Fotografen er sjef, foto: Carlos Rollan
Surffoto til print hos Saltnwax
Surffoto til print hos Saltnwax
Inspirasjon

Å sette ord på hvorfor man gjør noe, hvorfor man dyrker sin lidenskap er ikke alltid enkelt, men vi spør likevel.

– Når lyset treffer de kalde bølgene i de nordiske omgivelsene – det er så vakkert! Det er noe spesielt som skjer når vi stadig ser flere bilder fra den norske surfescenen – vi tror det er med å bidra til et voksende surfemiljø.

Det er ikke lenger palmeblader og surf i bikini som er eksotisk – det er svartkledde surfere med istapper i håret

En kan kjenne tilhørighet, finne identitet og være lidenskapelig opptatt av surf, selv om man ikke drar på med air reverse i lineupen. Vi ser stadig flere utrolig kreative, dyktige og ikke minst tøffe fotografer – som fanger den norske surfescenen på nye og innovative måter. Det er ikke lenger palmeblader og surf i bikini som er eksotisk – det er svartkledde surfere med istapper i håret, som padler ut i all slags vær omgitt av hvitkledde fjell og enda hvitere strender enn du finner i Karibien.

Og apropos Karibien eller tropisk surf. Sommeren er som regel ikke den tiden den beste tiden rent bølgemessig å være surfer i Norge, men at den er deilig er det ingen tvil om. Nettopp derfor ville vi og Saltnwax se hva leserne har å by på.

Alltid sjekke hvordan bildet ble - Naomi Dalsbø aka @volomii
Alltid sjekke hvordan bildet ble - Naomi Dalsbø aka @volomii
Sommerens fotokonkurranse

Saltnwax er med oss og arrangerer konkurransen Sommersurf. De ønsker å inspirere flere til å ta del i det voksende surfemiljøet i Norge, gjennom noe så enkelt, men likevel så vanskelig som å bruke et kamera.

Vi kårer to vinnere: juryens utvalgte + folkets favoritt – som kan vente seg fete premier fra NorrønaBoretunetDB (Douchebags/Dbjourney)Saltnwax og Kommahuset.

Send inn ditt bidrag til[email protected]
Sjekk ut mer detaljer om konkurransen her!

Vær klar til å klikke på avløseren når bølgene kommer!

Et vanlig syn i Ervik, foto: Lindsey Bundschuh
Et vanlig syn i Ervik, foto: Lindsey Bundschuh
Saltnwax jentene, foto:Lindsey Bundschuh
Saltnwax jentene, foto:Lindsey Bundschuh
Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.