Full on!
Full on!
Full on!
Full on!

IT’S ON, på Vigdel

IT’S ON, på Vigdel

Forrige uke bestemte kong Neptun seg for å rulle i gang sesongen på vestlandet. Et potensielt bra swell dukket opp på radaren med ankomst natt til mandag. Vi tok en prat med Frode Goa, og fikk inn nydelige bilder fra bølgeglade surfere og fotografer. Viva la Vigdel!

Foto: Thomas Berge, Jaymin Rowlands, Frode Goa og Sarah Milkweed
Video: Frode Goa
Musikk: Ralph Myerz and the Jack Herren Band

Frode Goa er ikke den som lar seg ikke be to ganger. Er det swell skal du ikke se bort i fra at du ser Frode løpende mot bølgene med en ku eller hest hakk i hæl (eller omvendt, neeeeida).

Hvordan så varselet ut før swellet traff?

– Den nye Surfline suger bigtime, så jeg har gått tilbake til gamle varsler. Der meldte de et potensielt bra swell som skulle treffe natt til mandag. Dersom det ville treffe, var det muligheter for bra bølger på mange spots. Det ville definitivt bli noe surf, men man vet ikke før man står og skuer mot havet.

Den nye Surfline suger bigtime

Var du oppe før sola og først i vannet?

– I ro og mak tok jeg meg god tid og var ikke på plass før 08.00. Dro direkte til Vigdel, og der var det klaff. Sinnsyke sett kom inn, og det var 3 stk. i vannet som lå og knota uten å plukke noen av settene.

Bra bølger, elleR?

– Det ble ei fantastisk økt på gode to timer før jeg måtte dra og åpne KANT butikken. Og så klart ble det rett ut og ny magisk kveldsøkt på ny spot på kvelden. Da var vi også kun 2-3 personer i mega forhold.

Og hvor mange sessions?

Ifølge min Garmin surfeklokke så hadde jeg vel 7 økter på en uke, men det var ikke så mye igjen onsdag, og torsdagen var vel kun småbølger på typ Bore.

Hvordan opplever du stemninga og miljøet om dagen?

– Stemninga i vannet er ok fin på Jæren for tiden, men skulle såklart ønske folk holdt seg til spots etter ferdighetene. Når en ikke kan duckdive eller ikke klarer å padle inn i større bølger, bør de heller ikke ta plass, men finne en enklere spot eller legge seg lenger inne, eller på skuldra og plukke det som de faktisk kan klare å beherske. Det er også sinnsykt mye mer folk, men slik er det alltid i begynnelsen av sesongen.

Se i krystallkula, hva tror du om årets sesong?

– I Reve Allstars kasta vi terning 2 for sist sesong. Egen Podcast ute med Ivar, Shannon og meg som kan høres her. I år skal det lite til for å bli bedre.
Allerede første swell lover meget bra. Fikk mye surf sist sesong, men lite klassiske kvalitets dager, så håper det blir mer tubes og airs i år.

Høy linje av Thiago
Høy linje av Thiago
Ingunn Waarum full gass
Ingunn Waarum full gass
En av setupene for swellet
En av setupene for swellet
Spray it like you mean it
Spray it like you mean it
Tim Matley lader opp
Tim Matley lader opp
Cutback to 2 o'clock? Rått hva Tim får til
Cutback to 2 o'clock? Rått hva Tim får til
Frode Goa får peptalk av sjølvaste Ivar Vasstveit aka Reve Allstars
Hvorfor sa du at du driver med dette igjen, Frode?
Locals only
Locals only
Aleksander Andersen Lie @aleksandrlie på vestlandstur
Aleksander Andersen Lie @aleksandrlie på vestlandstur
Incoming
Incoming
Thiago speed run
Thiago speed run
Top turn Ingunn
Top turn Ingunn
Love Berggren strandlogging..
Love Berggren strandlogging..
Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.