Hawaii – Telttur i surfemekka – Mats Kahlström svir av gevinsten
Hawaii ala Mats Kahlström

HAWAII

HAWAII

HAWAII

HAWAII

Husker du da Mats Kahlström stakk av med toppgevinsten i SurfNorge photo awards? Året var 2017. En god stund har gått og vi tok en prat med Mats om hvordan han brukte premien.

Glamping på Hawaii
Glamping på Hawaii
California og Hawaii

Halla Mats! Det begynner å bli en stund siden du stakk av med seieren i SurfNorge Photo Awards. Premien var et reisegavekort på 20 000! Har du fått deg en Hawaii-tur?

«Yes! Det ble en 4-ukers reise til California och Hawaii med madammen.»

Har du vært der før? Hvordan var opplevelsen av en tur til verdens surfemekka?

«Det var min første tur dit, både til California og Hawaii. Jeg var veldig spent på kulturen, stemningen i lineupen og om det faktisk var like bra bølger som man ser i filmklippene. I California surfet jeg Trestles med kanskje 200 andre surfere. Det var trangt og crowded, så jeg fikk ikke noe særlig bra bølger. Hakket bedre var det på Encinitas og Grandview, der fikk jeg noen fine. Vi bodde en del i telt, også langs kysten. En natt campet vi utenfor Encinitas ved San Elijo State Park. Der fikk jeg virkelig «Cali-feelingen» under en magisk morgensurf med bare et par andre surfere.»

Øya Hawaii
Øya Hawaii

Med bare en håndfull andre surfere i vannet og en nysgjerrig skillpadde, delte vi nydelige hoftehøye peelers

Campinglivet

«På Hawaii var vi halve tiden på Kauai og andre halvdelen på Oahu. Til og med på Kauai campet vi en del. På nordkysten ved Anini State Park camping som lå 15 min med bil fra Hanalei Bays fete høyrepoint. De dagene var det et finfint lite swell som passet perfekt for et 10ft longboard jeg leide fra den lokale surfebutikken. Med bare en handfull andre surfare i vannet og en nysgjerrig skillpadde, delte vi nydelige hoftehøye peelers. Etter Kauai dro vi til Waikiki for litt longboarding. På slutten av reisen dro vi en tur opp til North Shore, men sesongen var ikke skikkelig i gang. Pipe og de andre kjente spottene var så og si flatt.»

Lys, varme og bølger
Lys, varme og bølger
Waimea og guns

Det er laget ekstremt mange filmer og klipp fra North Shore, fikk du kjenne på viben?

«Den beste viben hadde jag i Hanalei Bay på Kauai med et par lokale surfere som var veldig kule og pratsomme.»

Noen heite stories fra vannet?

«Vi leide en Airbnb på North Shore av en lokal Waimea-surfer som hadde masse guns hengende i garasjen. Han hadde sluttet å surfe Waimea. For mye folk og nå som han hadde familie ville han ikke ta risken lengre. Ellers var det sykt imponerende å se longboard-kulturen i Waikiki,  og spesielt alle groms som kom rullende på skateboards utpå ettermiddagen, hentet ut brettene sine fra egne boardlockers og padla ut sammen. De var utrolig flinke!»

Rette kjerra for utflukt på Hawaii
Rette kjerra for utflukt på Hawaii

Hva annet gjorde dere enn å surfe ?

«Vi kjørte mye rundt i bil og halvparten av nettene overnattet vi i telt i ulike nasjonalparker. USA (både Cali og Hawaii) passer perfekt til campingferie. Og man sparer selvfølgelig mye på å velge telt fremfor hotell. I tillegg møter man jo også mye trivelige folk når man camper. En av de mest minnerike opplevelsene var nok å se en orkan gå forbi rett i nærheten da vi campet i Joshua Tree. Eller da vi var på båttur langs Na Pali-kusten på Kauai (tenk Jurassic Park).»

Vinnerbildet

Har du glemt hvordan vinnerbildet i SurfNorge photoawards var? Nyt synet, det var en verdig vinner!

Mats Kahlström
Østlandet. Våren er her og Joel Stevenson finner dekning fra solnedgangens herlige lys. Foto: Mats Kahlström
Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.