Golden hour på Saltstein fanget av Morten Holbein
Golden hour på Saltstein fanget av Morten Holbein

GOLDEN HOUR PÅ SALTSTEIN

GOLDEN HOUR PÅ SALTSTEIN

GOLDEN HOUR PÅ SALTSTEIN

GOLDEN HOUR PÅ SALTSTEIN

Når sommer blir til høst og solen står lavere på himmelen, blir det magiske solnedganger. Denne ettermiddagen valgte fotograf Morten Holbein å benytte det til sin fordel. Godt swell og et fantastisk lys. Dette er Golden Hour på Saltstein, en ettermiddag i September.

Foto: Morten Holbein

Bølgenes valg

Når man først står der med kamera og vet det er perfekt lys, må det foreviges. Men hvem bølge egner seg best for bilder?

Saltstein har sine ulike brekk. En rask høyre mot starten av bukta, som egentlig er andre seksjonen av hovedhøyren i midten. Denne egner seg som regel best i soloppgang.

Midten, alltid vanskelig. Det er nesten alltid en bølge foran bølgen med surferen, og det er vanskelig å få rett fokus, dybde og kult snitt.

Så har vi venstren. Denne egner seg absolutt best på bilder, og det vet surferne. Står det en linse på land er det lett å legge merke til. Og flere bølger enn normalt tas med litt ekstra trøkk i avslutningen, til glede for Morten Holbein med linsa på innsiden.

Saltstein golden hour. Foto: Morten Holbein
Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.