side-area-logo
ÅRETS BILDE – Mats Kahlström vinner tur til Hawaii fra Kilroy
Mats Kahlström

Året er omme, 12 månedsvinnere senere og juryen har talt. Mats Kahlström sitt bilde av Joel Stevenson i april går av med seieren som årets bilde i SurfNorge Photo Awards. Premien er en tur til Hawaii levert av Kilroy.

Bidragene har vært enormt mange, nivået drøyt høyt. Bølgene har vært fine, lange, kalde, store, skremmende, fristende, uoppnåelige, utilgjengelige, tilgjengelige, knapt nok surfbare, hule, endeløse. Det har vært gnistrende lys, snøstormer, solnedganger, nattsurf, motlys og alt der i mellom. Vi har vært over vann og under vann med bilde fra nord til sør, men bare én kunne stå igjen som vinner – her er Årets Bilde av Mats Kahlström. Gratulerer.

Gratulerer med seieren! Hvor glad er du nå?
– Tusen takk! På en skala til 100 er jeg på 110. Dette var gøy. Det var så mange gode månedsvinnere. Jeg trodde ikke at jeg skulle stå igjen som vinner av konkurransen.

Hadde du trodd du kom til å vinne?
– Egentlig ikke. Jeg hadde et lite håp siden jeg sjøl er fornøyd med det bildet av Joel, men de andre månedsvinnerne fra for eksempel Ivar, Andreas og Mats har vært sykt bra.

Hvilket bilde var din egen favoritt fra konkurransen?
– Det må nesten bli bildet til Kristian fra innsiden av bølgen som og vant ”Årets _____!”. Jeg vet sjøl hvor vanskelig de er å få fete vannbilder, så det å frame surferen gjennom bølgen er jo helt sykt.

Kanskje mitt beste barrel-bilde hittil

Hva er det beste med vinnerbildet?
– At alt falt på plass med en bølge som traff greit på revet, Joel som var godt posisjonert og solen som akkurat lå sånn passe lavt. Det er utfordrende å ta bilder av den bølgen, særlig hvis det kun kommer en 2-3 bra sett i løpet av session. Her stemte alt og jeg fanget kanskje mitt beste barrel-bilde hittil.

Du får sjansen til å ta bildet igjen, hva gjør du annerledes?
– Jeg ville ha vært posisjonert noen meter lengre frem og fanget Joel i tuben med en fisheye-linse. Det er drømmen egentlig, et rått fisheye-bilde i en skikkelig svær og hul tube med bra lys. En dag kanskje…

Joel Stephenson, shaper av Infusion surfboards og dedikert slabsurfer. Foto: Mats Kahlstrom
Mats Kahlström

Først ta årets bilde – så reise til Hawaii!

Stor gratulasjon til Mats Kahlström som nå kan sette retning mot tube-himmelen, Hawaii. Premien til en verdi av 20 000,- leveres av Kilroy. Bildet ble stemt frem av en eminent jury med blikk for både gode bilder og surfing, nemlig Hallvard Kolltveit, Mats Grimsæth, Kristine Tofte og Frode Goa!

Nå venter Hawaii. Har du vært der før?

– Nei, aldri! Men det føles litt som om man vært der efter alle webcasts fra Pipe Invitational gjennom årene som gått.

Drar du alene eller tar du noen med deg?
– Jeg har følelsen av at kjæresten min er gira på litt ferie, og hun elsker Hawaii.

Morten Solberg

Co-redaktør i SurfNorge siden 2012. Født og oppvokst på Nøtterøy utenfor Tønsberg hvor sidelengs var normalen på fjølene. La sin elsk på surf i Sydney Australia med Dee Why og Manly beach som sin homespot. Tiden i vannet nå brukes på Saltstein i Larvik.