FINISTERRE NIEUWLAND 5

Fakta om drakta

Finisterre kom for første gang på markedet i sesongen 2015/2016 etter å ha blitt grundig testet av over 300 testere fra hele nordeuropa. Fokuset hos Finisterre var å utvikle en drakt som dekket alle problemene testerne møtte underveis. 

Harde fakta: Finisterre Nieuwland 5 er 6,5 mm på bryst og rygg, armer og bein er 4,5 mm. Ekstra fleksibel neopren over skuldre for å gjøre padling enklere. 50% bredere teip over sømmene for å redusere vanninntrengning. Finisterres eget system i nakke for å forhindre flushing og gjøre det enklere å få drakten av og på.

Pris: 3670,- eks. toll og mva. Gratis frakt.

Kan kjøpes på https://finisterre.com

 

TESTEN

Finisterre Nieuwland 5 var en smule vrien å komme seg inn og ut av. Partiene ved skuldre, håndledd og ankler er stive og harde. Dette er noe Finisterre har gjort for å forhindre flushing og forbedre padleegenskapene. Da drakten var på satt den som ei kule. Ingen løse deler eller følelse av luft i drakten. 

Kuldetesten gikk drakta lett gjennom. 

Padling med drakta var som vi håpet på og som Finisterre presiserer. Den fleksible neoprenen gjør at drakten føles lett og myk. Kuldetesten gikk drakta lett gjennom. Man sitter hele tiden og føler at drakten er 5 mm på grunn av fleksibiliteten, men merker den er 6,5 mm på varmen. Ingen problemer med flushing.

 

Hette

Hetta sitter godt, men har ikke hakeparti. De kaldeste dagene krever derfor ekstra stramming av strikken og litt kuldekrem på haka.

Søm/liming

Dobbel søm over hele drakta utvendig og limt innvendig med 50% bredere limt teip enn sin første modell. Den doble sømmen pluss innvendig lim holder lengre enn dobbel liming. I tillegg har Finisterre Nieuwland 5 limte bånd ved håndledd og ankler. 

Passform

Drakten satt som ei kule når den først var på. Vanskelig å få både på og av, men dette veier opp for den gode passformen ved bruk.

Drakten satt som ei kule når den først var på.

Konklusjon

Drakten føles veldig solid og gjennomført. Den sitter perfekt ved bruk og er god og varm. Minuset er at den kan være problematisk å få av og på. Det bedrer seg sannsynligvis etter lengre tids bruk, men den var den drakten som var mest vrien å få av og på i testen. På den andre siden er det så mange positive sider ved drakten at den er verdt de få ekstra minuttene og banneordene det tar å komme seg inn og ut av den.

Se neste drakt, C-Skins Wired Dryknit 6/5